Vad är eBays äkthetsgaranti?

När du tänker på återförsäljningsindustrin kommer webbplatser som get, grailed och stockx förmodligen att tänka på. Med det sagt är den största sneaker -marknaden faktiskt inte någon av dessa, med en försäljning var 1,5 sekund, Ebay regerar högsta som världens största och mest framgångsrika återförsäljningsplattform. Förra året såldes sex miljoner par på e-handelsjätten, och från och med nu är nästan en halv miljon listor live. Om det inte redan räckte, ser det ut som att eBay kommer att ta en annan enorm del av återförsäljningsspel med sin helt nya äkthetsgaranti, och här är vad det betyder.

Om du kan komma ihåg, tillbaka 2019, eliminerade eBay fullständigt försäljningsavgifter för alla sneaker som säljs till $ 100 eller mer i USA. Detta innebär att du kan sälja dina sneakers gratis på webbplatsen – en enorm USP med tanke på att konkurrenter kommer att debitera dig en försäljningsavgift, ovanpå en lyxskatt samt frakt. Så anmärkningsvärt som detta var, fortsatte förfalskade skor att plåga platsen, med många oskyldiga köpare som lurades ut ur sina hårt tjänade kontanter. Det fanns absolut inget sätt att eBay kunde hålla reda på varje köp och se till att sneakers som säljs var den verkliga affären. Det är där deras nya äkthetsgaranti spelar in.

Vad är eBays äkthetsgaranti?

Precis som Stockx verifieringsprocess kommer eBay’s Authenticity -garanti att kontrollera att sneakers är 100% äkta innan en försäljning går igenom. Även om detta bara är begränsat till stycken som är prissatta till över £ 100/$ 100, inkluderar det inte bara helt nya samlarföremål, även förägda skor kommer också att tillåtas. Tjänsten kommer att genomföras av ett oberoende team av branschexperter, som initialt täcker några av de mest populära varumärkena och stilarna innan de expanderar till varje modell och silhuett i början av 2021.

Genom att ta bort all osäkerhet med köpprocessen kan vårt samhälle köpa och sälja med totalt förtroende.
“Autentisering har blivit en förväntan för dagens konsumenter i kategorier av hög passion och högt värde, och detta program gör eBay till den mest attraktiva plattformen för entusiaster i dessa kategorier,” säger Jordan Sweetnam, SVP och chef för eBay North America. “Ebay driver världens mest mångsidiga sneaker -marknad – med det bredaste urvalet och de bästa priserna – och genom att ta bort någon osäkerhet med köpprocessen kan vårt samhälle köpa och sälja med totalt förtroende.”

Även om detta program är helt nytt för sneakers, är detta faktiskt e-handelsplattformens andra gång att göra det, efter att ha tillkännagivit äkthetsgarantin för klockor som såldes över 2 000 dollar tillbaka i september.

Relaterad:

Är Stockx legit?
Är get legit?

Hur autentiserar eBay -sneakers?

Ebay har samarbetat med några branschledare från Sneaker -samhället för att säkerställa att deras autentiseringsprocess tillgodoser alla behov och önskemål hos sina kunder.

Genom att samarbeta med Sneakercon i USA har eBay skapat en ny toppmodern anläggning som erbjuder en robust checklista med produktspecifikationer och processer för att säkerställa noggrannhet och effektivitet. Efter att den har kontrollerats helt, är en eBay -tagg fäst på skon.

Det lilla trycket anger inte hur länge hela denna process kommer att pågå, men med de miljoner listor som för närvarande är på webbplatsen är det säkert att anta att det kommer att lägga till några dagar till transaktionen, om inte mer.

Hur lång tid tar det eBay att autentisera?

Sammantaget tar det cirka 5 dagar för eBay att autentisera. När du köper eller säljer ett par tränare på eBay kommer de först att skickas för att autentiseras. När de har fått föremålet får de två arbetsdagar för att inspektera och verifiera föremålet och efter detta kommer artikeln att skickas till dig med konventionell 3 dagars leverans.

Varför ska jag köpa sneakers via eBay?

Om du frågar någon sneakerhead är en av de främsta orsakerna till att de använder eBay i första hand på grund av hur snabbt och säkert det är. Autentiseringsgarantin garanterar att varje beställning kommer att vara autentisk och legitim, men den offrar hastigheten på din beställning.

Men det extra steget och extra tid är helt värt det för att säkerställa att de produkter du får är 100% autentiska.

Vilka skor täcks av äkthetsgarantin?

Detta är ett stridsområde eftersom eBay -villkoren specifikt anger att sneakers måste vara “samlarobjekt”, men vad betyder det exakt? Det är ett grått område som fortfarande har definierats, som det gamla talesättet säger, en mans skräp är en annan mans skatt. Om du till exempel älskar dig själv ett par GRS men de inte anses vara “samlarobjekt”, kommer de fortfarande att täckas under programmet? Detta väcker också frågan varför dessa sneakers måste vara över 100 £ innan de kan verifieras. Det finns tusentals och tusentals listor bor just nu med skor som är prissatta under denna marginal, så bryr sig eBay inte om dessa är riktiga eller falska?

Bild via eBay
EBAY -autenticitetsgarantin finns nu i Storbritannien och kommer att helt transform sneakerindustrin som vi känner till det. Vad tycker du om det här nya programmet? Skulle du använda det? Låt oss veta dina tankar och se till att hålla den låst hos den enda leverantören för de senaste och bästa sneakernyheterna och utgivningarna!

Se till att kolla in några av våra andra artiklar om de hetaste ämnena inom sneakerindustrin:

Är Stockx legit?
Är gral legit?
Den ultimata guiden till Nike SNKRS -appen
Hur bekräftade Adidas arbete?
Varje lands mest populära sneaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *