Vad är mocka läder?

Du kanske har kommit över ordet Suede Läder Många gånger när du letar efter läderkläder, men vad är mocka läder? Suede läder är en typ av läder som görs med hjälp av undersidan av djurhuden. Det är vanligtvis en mycket mjukare, andningsbar och fullkornigt läder. Även om det vanligaste djuret som används är lamm, är det också gjord av andra djur som grisar, getter, kalvar och hjort.

Ordet “mocka” härrör från termen “Grants de Suede”, vilket innebär handskar i Sverige. År 1859 fanns det mjuka handskar som producerades i Sverige som var bekväma, lyxiga och kraftigt efterfrågade. Med populariteten hos materialet ökade termen fast och något mjukt läder med upphöjda fibrer kallas “mocka.”

Typer av mocka läder

Typerna av mocka läder beror på djurhöljet som används för produktion av läder. Några av de mest populära typerna av mocka som används är:

Sheepskin Suede Läder: Fårskinn Suede är gjord av lamm och får och är bland de mjukaste och de känsliga mocka läderna där ute. Det är också den lättaste av de olika mocka läderna.
Cowhide Suede Läder: Cowhide är gjord av äldre djur som gör sin mycket hårdare bland de olika mocka läderna. Detta mocka läder är tjockt och mycket hållbart.
Pigskin suede läder: Pigskin mocka läder är också tjockt och hållbart. Denna typ av mocka är hård och tung typ.

Hur görs mocka läder?

Det finns flera olika steg som läder måste gå igenom för att bli mocka läder. Processen kallas garvning och kan ta var som helst från några dagar till månader, beroende på garvningsprocessen. Den vanligaste metoden är krom garvning som resulterar i produktion av mjukt, flexibelt och slitstarkt läder. Detta läder är också bra på att hålla färgämne ganska bra jämfört med andra läder. Processen skapade estetiskt tilltalande läder som är bra för ett antal produkter som kläder, plånböcker, plånböcker, handskar, väskor och andra modetillbehör. De upphöjda fibrerna i mocka läder är på grund av slipningsprocessen. Slipningsprocessen kan appliceras på vardera sidan eller båda sidor, beroende på behovet.

Nivå av mocka

Suede läder anses vara en högkvalitativ produkt men inte för vilka andra läder är kända för. Dessa typer av läder är tunnare men mjukare än andra läder, och det är anledningen till att de används för. Kvaliteten på mocka kommer att bero på det djur som huden kommer ifrån. Lamb får anses att producera den bästa kvaliteten på mocka läder, medan ko läder är bland de mindre önskade. Tanningsprocessen påverkar också mäktig kvalitet. Split och smidig mocka anses också vara högre kvalitetsläder.

5 bästa mocka läderjackor från Leathercult

Här är vår toppval för mocka läderjackor som du kan hitta online

Hunter Bomber Läderjacka

Denna coola Hunter Bomber Jacket är en modern tolkning av den klassiska Brown Bomber Jacket. Dess enkla design och ännu funktionella detaljer gör det till en stor mockajacka för casual slitage eller formella händelser lika.

Daniel Craig Specter Leather Jacket

Denna lammskinn Brown Suede Specter Jacket är en avslappnad och comfy jacka. Denna otroliga jacka är gjord i rik jordig brun färg, vilket är perfekt för den äventyrliga sorten.

Darn tan daniel Radcliffe horn läderjacka

> Daniel Radcliff fans kommer snabbt att känna igen denna jacka från de skräckfilm horn som släpptes 2013. Denna Daniel Radcliff Horns läderjacka gör för det ultimata avslappnade ytterkläderna för den moderna mannen.

Ljusbrun mocka läderjacka

Om du letar efter något enkelt men något märkbart med ett intressant designmönster, är denna mjuka ljusbruna mocka läderjacka rätten för dig.

Suede läderjacka

Denna mångsidiga mocka läderjacka för män är subtila nog att parras med många olika typer av klädsel. Du kommer inte att gå fel med denna mockajacka.

Fördelar med mocka läder

Högkvalitativ mocka är extremt hållbar
Smidig och lyxig känsla
Mjuk och mycket bekväm mot huden
Lätt smidig, vilket gör det lättare att formas i olika former
Suede material kan vara i många år

Nackdelar med mocka läder

Priset är lite på den högre sidan jämfört med faux läder
Suede läder är lite tunn
Det behöver en riktig vård för att behålla sitt smidiga utseende
Damm och smuts kan lätt lösa det

Hur rengör mocka läder?

Många människor slutar förstöra sina mocka läderprodukter eftersom de inte vet hur man kan rengöra mocka läder ordentligt. Men det är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att gnugga en fuktig, luddfri trasa på ytan. Flytta duken i en rak rörelse för att avlägsna smuts och skräp utan att slipa fibrerna borta. Du kanske tycker att fukten mörknar lädermaterialet lite, men det kommer snabbt att lufttorka. Om du upptäcker att fläckarna på mocka läder är hårdare, kan du använda en bra läderrengörare to Ta bort det utan att skada ytan.

Slutsats

Verkliga mocka produkter är mycket populära och är i stor efterfrågan. Dess mjukhet och hållbarhet gör det till en stor råvara för ett brett utbud av läderprodukter. Även om de tar lite omsorg, gör den bekväma känsla och högkvalitativa det något som du kommer att uppskatta under en lång tid.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *