10 saker att tänka på när man köper läder jeans

jeans erbjuder en tidlös stil som kan vädera händerna på tiden. Trots allt har de funnits i över ett sekel, under vilken lite har förändrats om deras grundläggande utseende. Inte alla jeans är dock desamma. Medan de flesta jeans är konstruerade av denim, är andra gjorda av läder. Känd som läder jeans, erbjuder de en unik stil som omfattar det klassiska utseendet på traditionella jeans. I det här inlägget upptäcker du 10 viktiga saker att tänka på när du handlar för läder jeans.

# 1) Typ av läder

Läder jeans skiljer sig från traditionella jeans genom att presentera en läderkonstruktion. De är kända som “läder jeans” eftersom de är gjorda av läder snarare än denim. Med det sagt finns det många olika typer av läder som används för att göra dem. När du handlar för läder jeans måste du kolla och se vilken typ av läder de är gjorda av. Napa läder betraktas som en av de bästa typerna av läder på grund av sin supermjuka konsistens, vilket gör det till ett utmärkt val för läder jeans.

# 2) skära

Du hittar att läder jeans är tillgängliga i många av samma nedskärningar som traditionella jeans. Om du hoppas att bära dem med ett par stövlar, kanske du vill välja boot-cut läder jeans. Boot-cut läder jeans har en avsmalnande botten, så att du kan glida botten av byxbenen över toppen av dina stövlar. Andra nedskärningar där läder jeans är gjorda inkluderar mager, rak ben, baggy och avslappnad passform.

# 3) Enkelfärg eller två ton

Läder jeans finns i enskilda färger och tvåton stilar. En tvåfärgad stil, som namnet antyder, har två färger. Combostripe läder jeans sålda här på Leathercult, till exempel, har en primär färg samt en vertikal rand i en sekundär färg. Med två färger erbjuder de ett unikt utseende som sticker ut från traditionella jeans. Oavsett om du väljer ett par enkelfärg eller tvåton läder jeans, bör du dock hålla med universella färger så att du kan bära dem i de flesta av dina kläder. Läder jeans som presenterar en djärv och okonventionell färg är mer restriktiva i den meningen att de inte kan bära dem med alla färger.

# 4) sträcka

Stretch läder jeans har blivit ett populärt val de senaste åren. Liksom andra läder jeans, har de en läderkonstruktion samtidigt som de omfamnar en traditionell stil som efterliknar utseendet på jeans. Skillnaden är att stretch läder jeans innehåller en liten mängd ett elastiskt material. Med ett elastiskt material kan de sträcka och böja utan att bryta. Stretch läder jeans har väsentligen “minne”. När du sträcker dem, kommer de att springa tillbaka till sin ursprungliga form och storlek. Detsamma kan inte sägas för andra typer av läder jeans.

# 5) Rise

När du handlar för läderjöns, måste du överväga uppgången. Alla jeans har en uppgång. Det är den nivå där de sitter runt midjan när de slits. Läder jeans finns i låg ökning, medellång ökning och hög uppgång. Lågläder jeans sitter några inches under din midja. Medium-stugor läder jeans sitter direkt på midjan. Slutligen sitter höghöjande läder jeans några inches ovanför din midja.

# 6) mocka

Gillar du den fuzzy och mjuka konsistensen av sammet? Om så är fallet kanske du vill välja ett par mocka läder jeans. Suede läder jeans är fortfarande gjorda av läder, och de är fortfarande utformade för att se ut som traditionella jeans. I stället för att vara gjorda uteslutande av läder är de dock täckta i ett lager av mocka. Närvaron av detta mocka lager ändrar sin textur. Suede läder jeans har en fuzzy och mjuk konsistens som är synonymt med mocka.

# 7) nitar

Läder jeans är gjorda med samma knappliknande fästelement som traditionella jeans. Känd som nitar, används de för att hålla sömmarna tillsammans för att ge långvarig konstruktion. Tillverkare har använt nitar i sina jeans sedan de tidiga dagarna av det här klassiska plagget. Med nitar placeras mindre stress på sömmarna, vilket skyddar jeans från för tidigt slitage. Läder jeans är utformade med samma nitar, som används för samma syfte att säkra sömmarna. Om du planerar att köpa ett par läder jeans, bör du kolla nitarna för att se till att de är högkvalitativa.

# 8) fickor

Tillsammans med nitar är läder jeans gjorda med fickor. De flesta läder jeans har totalt fyra fickor. De har två fickor på framsidan och en annan två fickor på baksidan. Tänk dock på att vissa läder jeans kan innehålla ett par mindre fickor i framfickorna. Känd som klockfickor används de främst för estetiska ändamål. Titta på fickorna förbättrar utseendet på läder jeans genom att lägga till ett unikt visuellt element.

# 9) Midja mätning

Läder jeans finns i olika midjemålningar. Du kan inte förvänta dig att de passar bekvämt om du inte väljer ett par i rätt storlek. Om de är för stora i midjan, kämpar du för att förhindra att de faller ner. Naturligtvis kan du alltid få tillgång till tHem med ett bälte, men det är en bättre idé att välja läder jeans i rätt storlek.

Lyckligtvis kan du beställa dem i en anpassad midjemätningar här på LeatherCult. Alla våra jeans kommer med anpassad storlek utan extra kostnad. När du köper ett par läder jeans från LeatherCult, har du friheten att ange din midjemätning. Som ett resultat kommer dina läder jeans att passa perfekt.

# 10) Byggkvalitet

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer läder jeans är konstruktionskvaliteten. Vissa läder jeans har en högkvalitativ konstruktion än andra. De som med en lågkvalitativ konstruktion är mer benägna att försämras och böja sig för att skada än sina högkvalitativa motsvarigheter. De kan se bra ut, men de kommer att bära ner snabbare. I sin tur kan du behöva ersätta dem med ett nytt par läder jeans strax efter att ha köpt dem. Du kan undvika denna huvudvärk genom att välja en högkvalitativ läder jeans med en premium och högkvalitativ konstruktion.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *