Historien om läder motorcykel Jackets

Skinnjackor har blivit synonymt med motorcykel kläder. Vid körning på motorvägen, kan du se motorcyklister bär en skinnjacka. Dessa läder motorcykel jackor har funnits i över ett sekel. Och under den tiden, lite har förändrats när det gäller deras allmänna konstruktion och utseende. Läder motorcykel jackor görs fortfarande av premium läder, och de är fortfarande i samma klassiska stilar som i det förflutna. För en bättre förståelse av historien om läder motorcykel jackor, fortsätta läsa.

Vad är en läder motorcykel jacka?

En läder motorcykel jacka är en form av skyddande ytterkläder som består av en verklig läderjacka som är utformat för att användas av motorcyklister. Åka motorcykel, naturligtvis, kräver vissa former av skyddsutrustning för att minimera risken för skador. Under ett visst år, är mer än 100.000 personer skadades medan ridning en motorcykel. En del av dessa skador är små är bestå av något annat än skrubbsår eller blåmärken. Andra är mer allvarlig och består av brutna ben, väg utslag och andra stora skador. Läder motorcykel jackor är utformade för att minska risken för vissa mindre skador.

Baserat på utseende, läder motorcykel jackor ser som de flesta andra traditionella och klassiska skinnjackor. De har en enhetlig design i en gemensam färg, den vanligaste är svart. Med det sagt, läder motorcykel jackor har några egenskaper som skiljer dem från resten. Till att börja med, de är ofta tjockare än traditionella och klassiska skinnjackor. Läder motorcykel jackor är tillverkade av tjockt läder som erbjuder en högre grad av skydd mot fysisk skada än de som gjorts av tunnare skinn och andra tunnare material.

De flesta läder motorcykel jackor har också en dragkedja på framsidan. I jämförelse, traditionella och klassiska skinnjackor finns med antingen en dragkedja eller knapparna på framsidan. Med en dragkedja, kan du stänga helt framför en läder motorcykel skinnjacka. Detta är inte möjligt med skinnjackor som har knappar på framsidan.

Origins of läder motorcykel jackor

Forskning visar att läder motorcykel jackor har sitt ursprung i början av 1900-talet. 1913, två bröder, Irving och Jack Schott lanserade en klädaffär kallas Schott NYC. Man tror att den här affären var en av de första platserna att sälja en läder motorcykel jacka.

Bröderna släppt ett visst märke av läder motorcykel jackor på deras butik 1928. Känd som Perfecto bestod av verkliga skinnjackor som var avsedda främst för användning av motorcyklister. De Perfecto motorcykel jackor var gjorda av äkta läder och innehöll en dragkedja på framsidan. Ännu viktigare är kanske de var konstruerade för att tåla tuffa tag utan att försämra eller på annat sätt ge efter för skador.

Strax efter lanseringen sin Perfecto raden av läder motorcykel jackor, Schott bröderna sålde den till den ikoniska motorcykelföretaget Harley Davidson. Det dröjde inte länge förrän motorcyklister i hela landet, liksom i världen, började bära dessa skinnjackor. Några av dem bar Perfecto skinnjackor, medan andra motorcyklister hade olika märken av skinnjackor som gjorts av olika företag.

Läder Motorcycle Jackets dag

Du kan fortfarande hitta läder motorcykel jackor säljs och sliten idag. Eftersom deras anor tillbaka nästan ett sekel sedan, har inte förändrats när det gäller deras grundläggande design. De är fortfarande gjorda av äkta läder, och de är fortfarande utformad med en hög kvalitet dragkedja på framsidan. Icke desto mindre har läder motorcykel jackor gått igenom några anmärkningsvärda förändringar.

Vid en jämförelse med de som gjorts och slitna i det förflutna, läder motorcykel jackor idag finns i flera färger. Du är inte begränsad till att välja en i svart. Svart är i själva verket den mest populära färgen i vilken läder motorcykel jackor, men det är inte den enda färgen. Andra vanliga färg där läder motorcykel jackor görs inkluderar brunt, rött, grönt, oliv, vit och även blått.

En annan skillnad mellan läder motorcykel jackor tillverkade i det förflutna och de som tillverkas i dag är att de senare finns i flera stilar. Styles var något begränsade i det förflutna. Tidig läder motorcykel jackor var begränsade till några grundmodeller. Även om du kan fortfarande hitta läder motorcykel jackor i dessa grundläggande stilar, kan du nu välja från dussintals alternativa stilar.

Marc Marquez Läderjacka, till exempel, har samma stil som bärs av den berömda spanska Grand Prix road racer av sin namne. Marquez har över ett halvt dussin Grand Prix mästerskap, vilket gör honom till en av de mest framgångsrika motorcyklister genom tiderna. Här hittar läder motorcykel jackor i samma stil som de som bärs av Marquez.

Tips om att välja en Leather Motorcycle Jacket

Med så många stilar som finns, hur vet du vilken läder motorcykel jacka för att välja exakt? När du väljer en läder motorcykel jacka, taKe Ett ögonblick för att inspektera materialet från det är gjort. Inte alla lädermotorcykeljackor är gjorda av samma material. Några av dem är gjorda av högkvalitativt läder, medan andra är gjorda av billigare och lågkvalitativt läder. Det finns även några lädermotorcykeljackor som är gjorda av faux läder, vilket inte är faktiskt riktigt läder.

Liksom med alla läderjackor finns lädermotorcykeljackor i olika storlekar. Eftersom du förmodligen har på dig när du kör en motorcykel, bör du välja en i rätt storlek. Du kan inte förvänta dig en lädermotorcykeljacka för att ge en hög komfortnivå om det inte passar. Om det är för litet kan det hindra dig från att böja eller flytta din kropp. Om det är för stort, omvänt, kan det passa löst samtidigt som det skapar överskott och baggy material.

Du kan undvika dessa problem genom att välja en skräddarsydd lädermotorcykeljackor. Anpassad storlek innebär att den kommer att anpassas enligt dina kroppsmätningar. När du beställer en skräddarsydd lädermotorcykeljacka kan du skicka in dina kroppsmätningar. Dessa mätningar kommer att användas för att personifiera din lädermotorcykeljacka så att den passar perfekt och utan att vara för liten eller för stor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *